Live TV Warta Rakyat

9 February 2012

Brader Jai membantai mamat yang buat kecoh di Unikl MITEC semalam! #AmanKampus

Pergh kali ni memang brader hot tol dengan geng-geng pembangkang yang try nak budak provokasi semalam kat Unikl MITEC.Eh,bukan nak buat,tapi dah buat da pun!Ok panel semalam terdiri daripada saudara Hafiz Arifin (YDP MPP UTHM),saudara Idzuan Jamaluddin (YDP MPP USM),Hasrul (YDP Persatuan Anak Johor UTM),dan Feriz Omar (Presiden ProWaris)

Ceritanya begini bila puak-puak ni datang secara beramai-ramai nak menghangatkan keadaan la kononnya.Cheh!Nasib ni tempat kau...

Sesi ini tidak begitu hangat sehinggalah sesi soal jawab di buka oleh panelis terakhir iaitu bro Feriz Omar.Time ni start budak-budak buat ni havoc.

Sebenarnya brader tak de hal sgt kalau kalau diorang nak buat havoc sebab tu memang sesi soal jawab.Sebenarnya yang bertanyakan soalan ni ada la 2 3 orang.Tapi brader nak fokus kepada 2 orang yang paling HOT semalam.2 orang ni yang membuatkan isu ni jadi panas.Tapi kelakar dowh!Sebab apa?meh tengok..

(Lihat kertas yang budak ni pegang,then tengok gambar kat bawah)

Hahah..Ni salah seorangnya.Brader rasa dia budak Terengganu berdasarkan dialek yang dia gunakan.Tapi untuk pengetahuan semua mamat nih tanya soalan dekat panelis berdasarkan sehelai kertas.Brader Jai ingatkan memang dia tak ingat apa yang dia cakap sebab tu dia tulis dalam kertas.Tapi Allah tu Maha Berkuasa.Mamat nih baca soalan tapi ade satu soalan tu dia sendiri tak mampu baca apa yang "dia tulis" dalam kertas tu.Come on la!Takkan tulisan sendiri tak boleh baca kot!Nampak tak ada "seseorang dibelakang" mereka


 (Kertas sama bro!)

Ni brader nak persoalkan la kan,apa kejadah budak-budak ni kongsi kertas!Brader ade kt blakang diorang.So brader nampak la aktiviti diorang nih

Kah Kah Kah

Brader rasa diorang ni ada masalah nak ingat soalan sendiri sebab tu tulis dalam kertas.Kertas yang sama pulak tuh! Kah Kah Kah

Antara soalan yang diajukan oleh mamat nih ialah "Kenapa setiap kali mahasiswa menentang kerajaan,mereka akan dilabelkan sebagai pembangkang?"

Kah Kah Kah,Brader gelak lagi.Meh brader jawab soalan kau

Sebenarnya tak de sapa pun menganggap kalau kita menentang kerajaan,kita dilabel sebagai pembangkang.Kau je yang anggap macam tu,Contohnya masa isu posting dekat UPSI,semua gerakan student kat dalam tu menentang apa yang kerajaan putuskan.Dan gerakan student disana ada juga yang pro kerajaan tetapi menentang keputusan kerajaan mengenai isu posting.

Jadi

Adakah kita nak labelkan mereka sebagai pembangkang kerana menentang keputusan kerajaan???sedangkan sebelum ni gerakan-gerakan student ini antara yang menyokong kerajaan.

Meh,brader ulas lagi pasal soalan mamat nih

Bro,kalau kita nak tau budak tu memang membawa suara mahasiswa atau membawa suara parti pembangkang,kita lihat backgroud budak tu.Kalau budak tu memang asal daripada keluarga yang menyokong pembangkang,status facebook asik kutuk kerajaan dan kita memang tahu dia ni memang sokong pembangkang,kau nak cover ape lagi???just declare je lah!Setel.Tak payah susah2 nak buat soalan macam mamat kt atas nih.

Lepas tuh,kalau kau dah selalu berceramah dekat pentas pembangkang,pun masih kau nk cover jugak.Cakap kau membawa suara mahasiswa.Membawa mahasiswa poodah!Meh lihat gambar ni


(Adam Adli adalah antara golongan yang dilabel pembangkan.Macam mane tak dilabel pembangkang,kalau dia sendiri selalu berceramah di pentas pembangkang)

BTW,masa tengah hangat kecoh-keoch semalam brader terperasan seorang yang sudah agak berumur cakap "dah-dah cukup" barulah budak-budak ni berhenti buat kecoh

Kah Kah Kah

Kantoi lagi budak-budak ni melahirkan soalan budak daripada fikiran mereka sendiri tapi lebih kepada lembu dicucuk hidung!Yelah,soalan pun disediakan sampai sendiri tak faham 'tulisan sendiri'

Sebab tu lah ada lirik lagu "Guna hak berfikir sebelum hak bersuara".Make sure lah minda korang ni tak di pengaruhi oleh mana-mana pihak kalau tak nak kene label pro parti pembangkang bila membangkang!

P/S : Peserta Aman Kampus tetap cool!!!

15 comments:

  1. salam..terima kasih atas gmbr sy yg x berapa hensem..saya cuma menyuruh 3 brader tersebut untuk membaca doa qunut..saya cuma mengambil sedikit masa anda untuk mengajar anda dan rakan2 saya menilai mcm mana nk tgk seseorg yang merasa diri mereka layak untuk menjadi wakil..doa qunut je..tu pun xleh nk baca..berbalik kepada permintaan sy untuk 3 brader tersebut baca adalah kerana baca petikan saya " kalau kita lahir miskin atau kaya bukan salah kita tapi kalau kita mati miskin adalah salah kita, kita ubah sikit..kalau kita lahir bodoh / jahil atau pun bijak terus bukan salah kita TETAPI kalau kita mati dalam keadaan jahil dan bodoh itu adalah salah kita" renung2kan..doa qunut hanya boleh dibaca jika seseorang itu selalu bangun pagi dan sembahyang subuh..kalau tidak boleh baca faham2 la layak ke x org tu nk jd pemimpin/ wakil bkn kepada KAMPUNG tetapi kepada pelajar IPT? TIDAK LAYAK :)sebab sembahnyang pun x..pasir gudang juga bukan kg saya..saya cuma ingin membuka minda anda..pilihla wakil yang berucap ada ilmu dan bukan ilmu K-POP..salam..KUANTAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. brader sini meh kita bercakap soal ibadah ye...salah seorang panel yang anda tanya itu bekas pelajar mahada tahfiz..dan keputusan untuk tidak menjawab soalan saudara adalah keputusan yang tepat kerana dia tidak mahu orang lain membandingkan antara pemimpin kerana setiap daripada mereka mempunyai kelebihan masing2.tindakan saudara adalah tindakan yang tidak beradab sama sekali!matlamat saudara bukan mahu menguji tapi mahu menjatuhkan maruah mereka.kalau saudara benar2 ikhlas mahu menguji,mengapa tidak saudara ajak mereka mengimamkan solat subuh dan dengar sendiri bcaan qunut mereka.DAN MENGAPA SAUDARA SENDIRI TIDAK MENGUJI DIRI SENDIRI DIHADAPAN AUDIENS KERANA SAUDARA JUGA BAKAL MEMIMPIN KELUARGA????DAN SIAPA SAUDAR HENDAK MENILAI MEREKA TIDAK LAYAK????

      Delete
  2. hahaha...brader jai mmg si pelawak..elok msk mhraja lwk mega lg bgs!!!title kt ats bkn men lg ''brader jai membantai mmt yg buat kecoh'' tp bila masa plak u bantai smlm??huhu..dekat blog mulalah nk melatah xtentu arah,,why brader jai syp mngecut jew smlm???..brader jai jgn jd katak dbawah tmpurung ok,,mngapa sy kata sdemikian??..because klau u pegi mana2 kedai dlm dunia sklipun,,semua kertas mmg lah same breder oittt!!!..budak2 smlm share kertas yg dibawak o slh sorg student,,n mreka bkn guna kertas yg sama!!!.n 1 lagi,,pidato anda smlm berapi2 mnyebut ''demokrasi mahasiswa'',,but why bila budak2 smlm nk ask question p0m korg cpt2 nk stop mjls sdgkn mula2 tu bkn main megah lg korg nk jwb soalan yer..hehe..tapi bila question smlm xmemihak kpd korg,cpt2 korg jd gelabah yer,,smp sume question smlm p0m korg xmmpu nk jwb!!!..n 1 lagi,,team yg korang bwk smlm tdiri drp bdk2 bwh umur yg blom amk spm lg,betul x???..TOLONG JWB DGN JUJUR OK..tp yg plg jelas skli tujuan korg msk campus dh xbetul,,bkn nk ''aman kampus'' but dtg nk kempen politik..n please jgn samakan mahasiswa dgn budak2 sekolah..ok..~peace~ ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe saudara tidak faham dan tidak tahu pun tentatif dari pihak kami..sebenarnya pihak anda yg jelas GAGAL melakukan provokasi kerana itu adalah salah satu tujuan anda semua datang.Ouh lupa,anda ada orang "dibelakang" yang menyuruh anda berhenti bila keadaan jadi kecoh.BENAR-BENAR LEMBU!

      Delete
  3. alahai..sume k0men da padam..pe nie?? k0rg tkt ke menegakkan benda yg benar?? ckp jerk kt bl0g jujur amanah dan ikhlas,tetapi xikhlas lgsung..k0rg nie membuat andaian dan fitnah semata2 dan sume k0rg k0men xbenar belaka..klu la sape nme bl0g nie brader jai ke,pape la tulus,k0rg ckp la el0k2 dan biar tulus dan benar ckit..smlm k0rg da klh..xkn nk klh lg k0t?? hahahahahahaha..aku rase,aku nk cabar AMAN CAMPUS yg VOGUE HEBAT 2 dtg lg skali kt UNIKL MITEC,kte lwn berdebat secara terbuka,amacam?? adakah pihak AMAN KAMPUS TAKUT!!!!!! xpn,aku BRADER JAI sndri dtg nk berdebat!!!! sila JAWAB DENGAN SEGERA!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru bukak blog ni.macam mana pulak boleh komen dipadam??perbodohkan la pembaca dengan taktik2 lapuk ni..kami dah masak la bro!semalam kami dah kalah?tidak ye bro..anda yang gagal kerana gagal mengawal emosi..harap je songkok tinggi! :P

      Delete
  4. ape ni.....
    smlm kt dewan dah kalah....
    ni kat blog pon nak tempah kalah lagi ke.....
    aku nak tanye kau orang la " PESERTA AMAN KAMPUS"....
    smlm mase pidato, kau orang cakap pemimpin yang bertanggungjawab dan amanah....
    aku nak tanye sikit pasal isu enjin jet pejuang malaysia, isu cincin RM2.j JUTA, amanah ke 2....
    dari mana duit yang digunakan untuk membeli cincin 2....
    macam mane enjin pesawat 2 boleh keluar dari kem sedangkan kawalan yang ada dekat kem 2 begitu ketat......
    macam mana kerajaan menguruskan perkara ini....
    sedangkan semua 2 duit rakyat......
    pikir la sikit....
    jangan main cakap je....
    buka mata 2....
    lihat mana yang benar mana yang salah.....
    kalau kat dunia ni selamat....
    kat mahsyar esok merangkak mencari balik.....
    pikir la......
    aku... maafkan kamu,
    tak perlu kita bertemu.. cukup kau tahu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalah?silap tu sedara.macam ni lah..kalau nk berdebat biar profesional tu ada..ni nk tanya soalan pun macam beruk dapat mikrofon...jelas sangat puak2 korang memang emosi letak atas kepala.ape cerita pulak dengan urusetia kami yg datang awl untuk buat persiapan dan diganggu oleh puak2 korang.ni menunjukkan puak2 korang takut.kitorang belum sampai lg tapi penakut korang tu da jelas sangat..skang ni aku nk kau jawab,kenapa kalau soalan tu ditulis sendiri oleh empunya diri,kenapa sampai sendiri tak boleh baca tulisan sendiri??haha..lembu lah korang ni..ape2 pun pasal soalan cincin dan enjin jet tu korang da selidik betul2 ke?kau menanyakan soalan psl hal ni berdasarkan cakap2 orang...kalau aku ckp ape cerita pasal kes balak kt kelantan tu boleh kau jawab?

      Delete
  5. brader jai,ape sebenarnye program "aman kampus" nie??korang nak kiteorg bersyukur dengan kerjaan ke??aku tau,korang nak kiteorg bersyukur dengan kerajaan kerana mengenekan yuran yg rendah,lepas tue korang bandingkan yuran dengan negare lain..kan??jgn ckp bohong..aku tau pasal aku amik perkembangan korang..oi,g banding dengan negare yg btol2lah..ko g banding dengan finland,xpun srilanka..tu 1..yg kedue,korang membawa "aman kampus",konon2 aman lah,tpi kenape ade isu2 politik??dan yg terakhir skali brader,btol ke tidak AMAN KAMPUS dibiayai Pemuda UMNO utk menunjukkan dan memberi kesedaran dikalangan mahasiswa bahawa kerajaan skrg yg terbaek??tolong brader bg respon ketige2nye..n yg paling penting skali yg ketige..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ke pemuda umno yg biaya???pemuda umno ade duit ke???
      setahu aku jadi ahli umno x ade yuran keahlian

      Delete
    2. korang da kaji betul2 ke mana dapat dana nih..??jangan pakaian shj Islamik tp perangani tak Islamik..!Puih!!balaci pembangkang!

      Delete
  6. perkara biasa...
    brader jai teruskan!
    mereka yg masih tidak matang hanya akan mengatakan seorg pihak yg bersalah...
    mereka yg matang(faham2 jelah,mls nak ckp kang ada yg terbakar teliga)...
    sabar2...
    so just sit back and watch thier comment...
    it fun just to read...

    ReplyDelete
  7. brader jai..lu jawab..mane aspirasi dpat dana..CEPAT..jawab..aku nak tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terdesak nampaknya sedara nak tau mana ASpirasi dapat dana..haha..Pakatan Rakyat bagi lah!takkan tu pun tak tau!wakakakakaaka

      Delete
  8. kepada keli 91,aku rasa,pasal enjin jet pejuang tu kan dah settle,dah kena tangkap pun dalangnya.betul lah kau ni kurang membaca!!!tau nak hentam je,fakta tak de.enjin tu di hantar ke overseas nak pi servis, ada pulak kutu..bypass kat tgh jalan pi nego nak jual.company yg nak servis tunggu punya tunggu x sampai2 enjin tu, co. tu contact la balik tudm,tudm kata dah deliver,so dia buat siasatan le..tu yg dpt tangkap tu..lain kali setiap satu2 isu tu selidik dan kaji dulu,baru kuar statment.tu la belajar kepala bukan pakai kepala lutut.cincin tu hadiah dari kjaan kazakhstan,kau kaji balik kazakhstan tu berlian kat sana apa gred?kalau org bg kau hadiah kau ambik tak rase2nya?jadi utk mengelakan fitnah yg korang buat tu maka cincin tu di pulangkan balik ke kjaan kazakhstan.harga cincin tu memang di sini mahal.kalau kau keja kat uk sbg tukang sapu gaji di bayar 500 paun sterling sebulan,kat sana memang sikit tapi kau convert dgn RM berapa kau dpt?masyuk tu....so next time fakta kena betul.berfikir pakai otak bukan pakai emosi takut diri sendiri yg merangkak esok...

    ReplyDelete

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM