Live TV Warta Rakyat

6 December 2012

Pelik Tapi Benar : 8 barang pelik yang pernah tertinggal di bilik hotel

Tertinggal Barang di hotel adalah perkara yang dilakukan oleh banyak orang. Terburu-buru boleh menjadi punca utama penyebabnya. Namun, bagaimana jika benda yang ditinggalkan adalah benda yang "pelik", seperti lapan benda ini.Semakin bawah turutan nombor,semakin pelik barang yang dijumpai.Jom tengok :

1) Wang USD 6,000



Meninggalkan tip untuk pekerja hotel adalah terpuji, tetapi kalau meninggalkan USD 6,000? Ini sah tertinggal namanya. Namun, wang sebanyak ini pernah tertinggal di dalam tas di Miami International Airpot Hotel. Akhirnya wang ini disumbangkan oleh pemilik hotel.

2) Kaku Palsu


Selipar atau kasut adalah perkara yang biasa jika ia ditinggalkan, tetapi bagaimana dengan kaki palsu? Kes seperti ini pernah terjadi di Fairmont Queen Elizabeth Hotel, Quebec.


3) Ikan Jerung


Jika anda melihat harimau di bilik tidur, pasti anda yakin anda sedang bermimpi. Namun ketika pelayan hotel The Tivoli Marina Vilamoura di Algarve telah terjumpa jerung di bilik mandi hotel, dia menyangka sedang bermimpi tapi sebenarnya tidak. Jerung ini sedang berenang dengan lemah kerana memerlukan air laut. Akhirnya jerung ini dekembalikan ke habitat asalnya.

4) Ganja



Tidak ada yang tahu kenapa seseorang meninggalkan ganja di bilik hotelnya. Ini pernah berlaku di Opus Hotel Vancouver, British Columbia. Menurut General Manager Hotel, Nicholas Gandossi, Boleh sahaja tetamu mereka berharap untuk menyimpannya semasa perjalanan.


5) Kuda


Secara teknikal, kuda pasti tidak akan ditinggalkan di bilik hotel, melainkan di parking hotel Driotwich, Inggeris. Menghairankan, bagaiman pemiliknya boleh terlupa mengambil haiwan sebesar itu di tempat parking.

6) Gigi



Ini pernah terjadi di Eurostars Grand Marina GL di Barcelona, Spanyol di mana penyewa bilik hotel ini pernah tertinggal giginya di bilik hotel. Pemiliknya ada menelefon hotel tersebut dan menanyakan adakah pihak hotel boleh mengirimkan gigi itu kembali kepadanya.


7) Belon Kambing


Mungkin penyewa hotel ini memerlukan kambing, walaupun ianya mainan, mungkin untuk membantunya tidur. Sebenarnya ia sengaja ditinggalkan oleh penyewa bilik. Ia pernah berlaku di Travelodge's Edinburgh

8) Jam Tangan Omega Anwar Ibrahim


Jam Omega ini dipercayai tertinggal di dalam bilik hotel setelah habis membalun China Doll dalam video seks kontroversi Anwar Ibrahim.Yang peliknya,Wan Azizah (isteri Anwar Ibrahim) mendakwa masih memiliki jam berkenaan namuun sehingga kini masih gagal menunjukkan jam berkenaan kepada khalayak umum.Kalau ada pun,gambar di dalam telefon bimbit!


Kah Kah Kah

Kalau macam gini,brader pun boleh buat dowh.Kalau betul lah Anwar nak menafikan bahawa dia bukan pelaku dalam video seks tersebut,tunjuklah jam Omega tuh kepada khalayak umum (kalau ada lah).Habis cerita.

Tapi masalahnya sampai sekarang tak tunjuk.So ia secara automatik mengiyakan bahawa memang Anwar yang membalun China Doll dalam bilik hotel tuh.Perrghhh.

Kah Kah Kah






0 comments:

Post a Comment

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM