Live TV Warta Rakyat

30 July 2012

Isu Logo Merdeka : Pakatan Rakyat kata kerajaan tunduk pada desakan mereka.Jari tengah untuk PR @NajibRazak @DrRaisYatim @keadilan_daily


Beb.Isu logo sambutan merdeka pada tahun ni,ada jugak yang ambik kesempaatan.Yelah.Kita memang tau logo tu tak cantik dan hodoh dan ramai yang tak suka/mengutuk logo tuh.So ramai lah yang meluahkan rasa tak puas hati kepada Kementerian Penerangan dan Rais Yatim termasuklah rakan-rakan blogger gua macam Double Y,1Peluru dan Harapan Esok serta rakan-rakan facebooker brader.

Pastu kerajaan membuat keputusan untuk menolak logo berkenaan dan mengekalkan logo 1Malaysia macam taun-taun lepas.

Pom!Keadilan Daily keluarkan satu berita "Tunduk desakan Pakatan,kerajaan akur tukar logo Merdeka".Haha!

Pakatan Rakyat sudah amik kesempatan kononnya diorang la pulak jadi jaguh rakyat.Padahal ramai je orang yang sokong kerajaan turut tak bersetuju dengan perkara neh.Eh jap,siapa yang membawa suara rakyat ni ke pengetahuan YAB Perdana Menteri ye?


Ni cerita masa majlis berbuka puasa dan solat terawikh bersama Perdana Menteri di kediaman rasmi beliau di Sri Perdana pada 27hb lepas.Setelah berbincang dengan beberapa orang mahasiswa,wakil mahasiswa iaitu Wan Ahmad Hazman (Pengerusi MPPK) serta Ahmad Wafi Shahedan (mantan pengerusi MPPK) telah membawa isu logo ni DIRECTLY kepada pengetahuan PM.

Dalam majlis tersebut PM menyatakan bahawa dia sendiri belum sempat untuk review pasal logo merdeka neh.So PM memang dah bagi kepercayaan penuh kepada Dr Rais Yatim sebagai menteri untuk menguruskan perkara neh.Soal bagus tak bagus tu nanti brader ulas kemudian.Then beberapa hari lepas tu,keluar berita kerajaan menolak logo berkenaan.So,hasil usaha sape neh?Anwar Ibrahim ke yang duk sebelah PM tuh?Atau Nik Aziz yang bagitau direct kat muka PM?

Apa-apa pun tahniah lah kepada wakil mahasiswa yang membawa suara rakyat Malaysia kepada pengetahuan YAB PM.Tak sia-sia korang duduk sebelah dia okay?Macam ni lah cara #AspirasiMahasiswa menyelesaikan isu.Hado turun kat jalanan?Hado memekik/memaki orang lain?Lainlah macam Pro Mahasewel.Maki orang,kutuk orang,buat hal kat jalan dah jadi makanan ruji bhai.

So PR kata dia yang jadi penyebab kepada kerajaan untuk tukar logo?

P/S : Pakatan Rakyat boleh pegi meninggal.Kaki spin!



0 comments:

Post a Comment

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM