Live TV Warta Rakyat

19 June 2012

@shukri_rembau kata SMM akan tubuhkan ulama' muda SMM - siapa calonnya? @MahasiswaMsia @KesultananJohor @NajibRazak @anwaribrahim @HaziqAbdAziz

Hai.Brader rasa demm sangat ini adalah posting ketiga brader pasal Shukri taik deperado yang sebok sangat nak jadi retiss.Woi Shukri,lu bayar la gua,Gua tengah promote lu ni! Kah Kah Kah.Well,semenjak Shukri taik desperado ni dah jadi popular (brader bertanggungjawab),maka brader pun stalk lah profile shukri neh - demm gua jadi stalker.Tak pe.Demi tanggungjawab yang Shukri dah amanahkan pada brader untuk popularkan dia (kah kah kah) brader buat!So stalk punya stalk,brader nampak satu status yang menarik daripada Shukri taik desperado neh.Ia kelihatan seperti ini :


Nampak tak?Rilek.Jangan bahan dulu.Ok baguslah kalau nak tubuhkan Biro Dakwah dan Kepimpinan a.k.a ulama' muda dalam SMM.Woi!Rilek.Jangan bahan dulu.Dan Calon yang dikenalpasti layak (menurut Shukri) ialah :

1) Haziq Abdul Aziz

2) Ehsan Bukhare

Ok.Ini dia calon yang layak mengikut perspektif Shukri.Kenapa brader amik perspektif Shukri?Kerana dia adalah watak utama dalam artikel brader.Shukri dah bayar brader RM 3 billion untuk buat artikel neh.Kah Kah Kah.Sebenarnya ada je yang lagi layak mengikut perspektif brader.Tapi jom kita tengok siapa mamat Haziq dan Ehsan ni 



Resume kelayakan Haziq Abd Aziz

Bukti kelayakan

Kelayakan  tambahan

-Terlibat demonstrasi mansuh PTPTN
-Kini digantung satu semester akibat demonstrasi itu
-Terlibat dalam Demonstrasi Duduk dan Bantah Bersih 3.0
-Terlibat dalam acara main pondok pondok di Dataran Merdeka

Calon pertama telah mengujakan dan memeranjatkan percapaiannya!Gua komfem bakal bersaing sengit neh dengan calon yang lain.Jom kita tengok calon kedua


Maaf.Mamat neh brader tak dapat banyak info.Korang kalau ade,jangan lokek,kongsi kat brader oke?Tapi brader dapat la sedikit gambar yang melayakkan dia jadi ulama' muda SMM neh





Brader ade dengar yang mamat neh kecelaruan identiti.Macam kecelaruan kecenderungan seks la.Tapi tu brader tak tau lah.Kadang-kadang mulut orang neh kita tak boleh nak tutup kan?Kah kah kah.Ape pun si Ehsan ni pun tak kurang hebatnya.Boleh kata semua demonstrasi yang ada kat Malaysia yang melibatkan pembangkang dia memang join punya lah.So korang nak macam mane lagi?Tapi seyes gambar Ehsan yang brader paparkan ni amatlah menarik hati.

So tu calon pilihan hati Shukri.Tapi brader yang takde kena mengena dengan SMM  pun nak letak calon jugak.Seyes kalau tak de,memang tak lengkap carta organisasi Ulama' Muda SMM neh.


Sape yang persoalkan kelayakan dia neh memang brader lempang muka kau laju-laju.Die neh budak Pengajian Islam kat UM tau tak?Kalau ikotkan pengajian,brader rasa dia lagi layak daripada dua ekor kat atas tuh..Ape pun pilihan ditangan anda oke?

Series ini bukan Karpal Singh.Ni Safwan Anang

Yang menarik pasal Safwan Anang ni ialah dia neh dikatakan telah 'patah tulang rusuk' akibat ditibai oleh FRU semasa demo tahun baru di UPSI dan tambah menarik apabila dia boleh sembuh dalam masa yang cepat!So memang hebatlah.Gua tak nak pengaruh sapa-sapa suruh pilih dia oke?

Kadang-kadang buat part time kat DBKL-pekerjaan mulia

1Malaysia!1Malaysia!1Malaysia!-Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan

Dia pernah tidur atas jalan - Anda pernah?Anda ada?

Semua tuh belum cukup gempak lagi.Kelayakan yang paling gempak ialah :


Ustaz main laung-kalung bunga bhai.Kau orang ade?

Walaupun Safwan Anang neh sekarang Pengerusi SMM (Solidariti Mahsewel Malaysia) tapi apa salahnya kalau dia nak pegang Biro Dakwah dan Kepimpinan (Ulama' muda SMM) sebab SMM ni bukannya ramai pun!Kah Kah Kah.

Ok,sekarang ni calon dah ade.Mantop-mantop.So terpulang pada korang nak pilih sape.Pilihan ditangan anda.Boleh jugak nak buat voting di posting ini.Brader alu-alukan!

P/S : Ulama Muda SMM bhai!Lu ade?kah kah kah

0 comments:

Post a Comment

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM