Live TV Warta Rakyat

7 October 2013

Gempar! @TunFaisal diisytihar dapat bertanding semula untuk jawatan MT!

Setiap cabaran yang dihadapi dengan tenang dan sabar pasti akan memperoleh ganjaran.Begitu ceritanya mengenai nasib Pengerusi Unit Media Baru,Tun Faisal Ismail Aziz yang sebelum ini digugurkan daripada pencalonan Majlis Tertinggi kini berjaya dalam rayuannya untuk bertanding jawatan itu.Walaupun belum menang namun kontroversi itu menyebabkan Tun Faisal semakin popular mengatasi kempen calon-calon lain.

Apa pun brader ucapkan tahniah dan selamat berjaya kepada Tun Faisal.Nantikan kupasan brader mengenai calon orang muda ini pada artikel akan datang.

_____

Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan UMNO 2013, Tan Sri Tajol Rosli Ghazali berkata:

Jumlah calon bertanding untuk Majlis Tertinggi: 260 orang.


Jumlah calon bertanding untuk pemilihan bahagian: 33,012 orang.


Jumlah Calon Muflis: 334 orang.


Menarik diri: 495 orang.


Tindakan Disiplin: 39 orang.


Jumlah keseluruhan perwakilan muflis: 1,703 orang.


Tan Sri Tajol Rosli Ghazali juga berkata, calon Majlis Tertinggi yang sebelum ini digugurkan kerana tidak menepati syarat, Tun Faisal Abdul Aziz dibenarkan untuk bertanding. Ini kerana beliau dicalonkan oleh Pergerakan Pemuda UMNO.


Pemilihan UMNO kali ini agak berskala besar dan ramai yang terlibat, Ianya umpama pilihanraya. Persiapan rapi telah disusun oleh UMNO Malaysia untuk memastikan pergerakan dijamin bergerak lancar.

Setiap bahagian akan menerima 100 unit peti undi, 300 unit bakul untuk untuk kertas undi dan mesin kira undi sebanyak 10 unit.

Setiap bahagian juga akan menerima 200 helai baju sukarelawan untuk diedarkan kepada anggota yang bertugas pada pemilihan nanti.

Kesemua barangan ini akan diterima sebelum atau pada hari Khamis ini dan akan diedarkan kepada bahagian masing-masing untuk diguna dan diselia untuk hari mengundi Sabtu ini.

Kira-kira 30,000 petugas akan bertugas pada hari pemilihan nanti.
0 comments:

Post a Comment

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM