Live TV Warta Rakyat

6 September 2013

Apa @AzwanBro buat selepas dilantik menjadi Ketua Pemuda UMNO Perak hah?


Selepas dilantik menerajui Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Perak dan menjadi Pengerusi Pemuda BN Negeri Perak, antara langkah pertama yang dilakukan oleh Azwan adalah mendaftarkan pengundi-pengundi muda khususnya ahli-ahli pemuda UMNO termasuk ahli-ahli pemudi parti-parti komponen BN di Negeri Perak.

Beliau telah mengarahkan kesemua Pergerakan Pemuda Barisan Nasional Bahagian seluruh Negeri Perak memandang penting perkara tersebut sebagai persediaan menghadapi PRU ke 13.

Hasilnya, seramai 14 ribu pengundi muda terdiri dari kalangan ahli-ahli pemuda UMNO dan lain-lain parti komponen Barisan Nasional telah berjaya didaftarkan sebagai pengundi yang sah.

Bayangkan betapa ruginya Barisan Nasional seandainya anak-anak muda yang menganggotai dan menyokong BN tetapi tidak boleh mengundi bagi membantu Barisan Nasional mencapai kemenangan pada Barisan Nasional PRU-13 yang lepas.

Terbukti, hasil usaha yang dilakukan oleh Azwan, Perak berjaya mencapai kemenangan biarpun tidak menepati sasaran 2/3, namun UMNO berjaya kekal memerintah Negeri Perak. Saluran 2 dan 3 yang terdiri dari kalangan pengundi orang-orang muda menunjukkan peningkatan.

Dan ini jelas membuktikan pembohongan pembangkang bahawa anak-anak muda menolak UMNO dan Barisan Nasional. YPS sendiri melihat ini adalah kejayaan besar pertama dilakukan oleh WanBro - Yop Pasir Salak

Brader : So nak argue apa?Bagus kot langkah macam ni.Yang lain boleh buat? :p

0 comments:

Post a Comment

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM