Live TV Warta Rakyat

26 June 2012

Siapa Nizar?Oh,si gila tu... #PASerabut #TR1M


Lu orang tak serabut ke nak handle orang gila macam ni.Seriusly brader bengkek je hati ni kalau si Nizar keluar statement.Hari tu dia buat statement bodoh pasal Sultan Johor.Hari ni dia rasa dia bagus sangat nak mempertikaikan usaha kerajaan membantu pemandu teksi.Heh!

Kan sekarang heboh pasal bantuan baru kepada pemandu teksi yang diumumkan oleh DS Najib baru-baru neh yang diberi nama TR1M (Teksi Rakyat 1Malaysia) dengan peruntukan sebanyak RM 35 juta dan akan diberi kepada 67,000 pemandu teksi di seluruh Malaysia.Setiap pemandu akan menerima baucer bernilai RM 520 seorang bagi pengantian (4) tayar.

Pom!Si gila Nizar ni keluarlah statement yang Najib melutut lah,rasuah pemandu teksi lah.Rasuah tu ape benda weh!Boleh tengok video kat bawah


Dia cakap Najib terpaksa melutut kepada 70,000 pemandu teksi.Ha,nampak tak ayat dia seolah olah menunjukkan bahawa rendah sangat taraf pemandu teksi neh sehingga tak boleh langsung didekati oleh pemimpin negara.Ni dah kes menghina neh.Jap.Jap.Bagi bantuan untuk ganti tayar = melutut ? Jadi beri bantuan = melutut? Deng!Tang mana melututnya?Najib neh bagi bantuan untuk ganti tayar untuk siapa?Najib naik teksi ka?

1) Siapa naik teksi - rakyat

2) Siapa yang untung kalau tayar ditukar secara percuma - pemandu teksi

3) Tayar dalam keadaan baik untuk apa - keselamatan teksi

4) Teksi selamat siapa yang untung -Pengguna lah

5) Jadi siapa yang bodoh - Nizar

Kah Kah Kah

Deng!Lepas tu boleh pulak konfiden yang pemandu teksi seme sokong PR.Bila masa pulak dia buat research neh.Kerajaan nak bagi bila suka hati dia lah.Najib jadi PM berapa lama?10 taun?20 taun?Transformasi pun memakan masa,ingat hari ni umum tranformasi,esok semua dah boleh transform?Kalau PAS bolehlah.Hari ni menang kerajaan negeri Kedah,esok sebelum ayam berkokok hudud dah dilaksanakan - Eh,laksana ke?Kah Kah Kah.Najib tak suruh pun undi BN.Semua dapat.Tak kira PR ka,BN ka.Macam jugak BR1M.Bengong Nizar neh

Pasal keroni-keroni yang dikatakan Nizar ni bak datang bukti lah.Cakap macam tu nenek aku pun boleh.Kerajaan baru umum bantuan,belum umum kaedah perlaksanaan pun si Nizar ni dah melatah.Takut ka?

P/S : Tolong bagitau aku hospital gila mana yang dikawal paling rapi.Aku takut lari pulak mamat neh


1 comments:

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM