Live TV Warta Rakyat

16 May 2012

Title blogger No 1 negara pernah dipegang oleh pemilik blog Cikgu Suraya-Selamat Hari Guru




Ok.Kita lari sket daripada politik hari ni sempena hari guru.Ni brader nak habaq mai satu cerita yang memang legend giler lah di kalangann student sekitar 2004-2005.Cerita Cikgu Suraya ni brader rasa memang fenomena gua cakap lu seluruh negara.Lagi-lagi ketika negara pada masa itu dalam ledakan teknologi maklumat (IT).Masing-masing duk bererita pasal Cikgu Suraya.

Ni  nak bercerita pasal pengalaman brader berdepan dengan fenomena Cikgu Suraya nih.Duu masa brader sekolah menengah bila masuk kt lab komputer,ramai yang terlalu fokus dalam kelas tu.Gua cakap lu,kalau tengok komfem cikgu respek.Tapi bila brader tengok daripada belakang,kat screen pc masing-msing semua kler yng sama.kaler coklat.Komfem masing-masing tengah layan cerita cikgu suraya.Haram jadah btol budak2 ni.KahKahKah.Tapi tu dulu la masa zaman nakal-nakal dulu.Skang ni dah besaq da.Masing-masing dah berjaya.Ada yang da jadi ustaz da pun.Padahal sama-sama nakal dulu.

Cuma brader nak pesan satu jelah.Pengajaran daripada cerita cikgu suraya nih.Kita jangan menyalahgunakan teknologi yang ada.Skarang ni macam-macam.Tengok dunia politik kita pada hariini.Macam-macam penyalahgunaan teknologi yang kita boleh tengok.Photoshop sana.Photoshop sini.Contohnya gambar masa Bersih 3.0 daripada pandangan udara.Puak-puak sebelh sna kena akui bahawa mereka tu tidaklah mewakili majoriti rakyat Malaysi.Cuma sekitar 35 ribu shj yang hadir.Tapi oleh kerana terdesak,mereka photoshop gmbar dari udara untuk menunjukkan jutaan yng sokong dan datang ke Bersih 3.0.Kah kah Kah.tu contoh je ok?

Last brader nak ucpkan jutaan terima kasi kepada semua guru yang pernah ajar bradder tak kira daripda tabika kemas sehinggadekat mana brader berada sekarang.Jasamu guru takkan bradder lupakan.Chewah!siyes ikhlas nih.

P/S ; Brader rasa kalau pemilik blog ni  aktif lagi,komfem rangking no 1,gomo tak nk respon ke?hehe

Gambar dibawah adalah gambar yang diphotoshop oleh puak-puak Bersih 3.0.TERDESAK!


1 comments:

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM