Live TV Warta Rakyat

15 May 2012

Laungan #Bersih di London : satu gambaran buat @NajibRazak


Gempar apabila kedatangan Perdana Menteri,Dato' Seri Najib Razak ke London dalam satu majlis An Evening with the Prime Minister (14 mei 2012) disambut oleh laungan BERSIH!Majlis ini dihadiri oleh kira-kira 400 orang rakyat Malaysia yang berada disana.

Laungan BERSIH sejurus sahaja ucapan Perdana Menteri

Jika kita perhatikan,semasa bermulanya ucapan DS Najib,beberapa individu telah melaungkan slogan BERSIH.Ya!Itu merupakan satu gambaran.Tapi adakah ini gambaran yang negatif atau positif kepada Najib Razak? 2 perkara yang kita perlu perhati :

1) Kira 400 orang yang hadir,hanya beberapa orang sahaja yang menyahut laungan BERSIH,Jumlah yang MINORITI

2) Gambaran ini sebenarnya berkait rapat dengan situasi di Malaysia dimana ketika demonstrasi Bersih 3.0 kira-kira 35 ribu sahaja rakyat Malaysia yang menyertainya berbanding jumlah rakyat Malaysia  27 juta.Jadi golongan yang menyertai demonstrasi ganas Bersih ini AMATLAH MINORITI

Gambar yang diedit oleh puak Bersih yang terdesak

Kelakar bila tengok laungan tu cuma syok sendiri.Tak ada sambutan pun!Pesanan brader kepada puak-puak pembangkang,janganlah berbangga dengan video nih.Nanti malu sendiri bila sedar diri tu cuma MINORITI.

P/S : Respek dengan Najib Razak,steady je.Kalau Pak Nuar komfem dah panas hati!Kah Kah Kah


0 comments:

Post a Comment

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM