Live TV Warta Rakyat

6 April 2012

Hot : Apa kena mengena PMIUM dengan Pilihanraya Kampus????

Salam jumaat penghulu segala hari.Kali ni brader nak kongsikan sedikit maklumat mengenai tuntutan PMIUM (Persatuan Mahasiswa Islam UM) mengenai pilihanraya kampus yang dijadualkan pada September 2012



Ok da nampak kan?Jadi nak tanya :

1) Apa kena mengena PMIUM dengan pilihanraya kampus?
2) Apa kepentingan PMIUM dalam pilhanraya kampus?
3) Adakah PMIUM ni topeng kepada Pro-M?

Jadi biasalah,diorang mesti cover line baeek punya.Tapi ape pun brader dah dapat bukti sebelum-sebelum ni


Jap,kalau korang malas sangat nak tengok page dorang,meh brader letak gmba ni


(Ce tengok kat mane yang ade kene mengena dengan pilihanraya kampus,ade tak?)

Jadi persoalannya ialah :

1) Adakah semasa pendaftaran minggu Promo' (Minggu pendaftaran badan-badan pelajar) adalah medan untuk PMIUM ini merekrut ahli untk menyertai Pro-M?Tapi bila ditanya oleh junior adakah PMIUM ini Pro-M,mereka tidak mengaku

2) Apa tak cukup lagi ke Pro-Mahasiswa sebagai satu gerakan pelajar yang terlibat dalam pilihanraya kampus???

3) Jika iya pun mereka ini Pro-M ke hape ke,kenapa tidak dihebahkan kepada umum bahawa mereka telah menghantar surat kepada pentadbiran bahawa mereka menuntut pilihanraya dipercepatkan melalui page mereka sendiri (sila klik) atau ada agenda lain?

Tu gua tanya je ok??

TAPI

Lain pulak hal nya dengan presiden PMI TATIUC,mereka pulak tak mengaku bahawa PMI TATIUC itu adalah Pro-Mahasiswa.Sila klik blog Harapan Esok .

Jawab!Jawab!Jawab!

P/S : Lepas ni semua yang daftar PMI akan automatik daftar Pro-M kot :P

Sumber bukti : Orang dalam korang sendiri.TQ banyak2 ok?

3 comments:

  1. Kejap. mat daftar jugak PMIUM dulu, kira mat nie Pro-M laa ek?? kehkehkeh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada ke istilah pro-M. Yg aku tau pro pembangkang. Itu lebih jelas dan telus.. Hehe

      Delete
  2. haha! mana brader jai dpt surat ni?? kui2!!!! surat ni pun tak sign lagi..hahaha!!!

    ReplyDelete

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM