Live TV Warta Rakyat

1 January 2012

Pening oke dengan gelagat 'pejuang-pejuang'

1 Januari 2012 menjadi satu tuitik tolak kepada kepeningan Brader Jai terhadap golongan-golongan Solidariti Minoriti Mahasiswa and the gang.Cam biasalah huru-hara tu dah jadi makanan dorang.Demm

Sekitar jam 1 pagi tadi mereka telah melakukan perhimpunan die hadapan pintu pagar timur UPSI...

Macam biasa bila da berkumpul,modus operandi yang sama

Membakar semangat peserta

Melakukan provokasi

FRU bertindak

Macam biasa,kata FRU ganas

Tampil dengan slogan "KEBANGKITAN MAHASISWA"

Geng-geng dorang akan post dalam semua group yang ada (kalau boleh group pasal perkahwinan pon dorang nk post)

Dengan kata-kata yang indah,madah yang puitis contohnya "Inilah perjuangan","semoga istiqamah" dan pelbagai lagi.For your info GENG-GENG PEMBANGKANG NI MEMANG TERKENAL DENGAN AYAT YANG BAIK-BAIK untuk mengcover (manglish) taktik depa nih...

KRONOLOGI KES




1.00a.m:


sorang penuntut UPSI ditahan....


dikenali sebagai FARHAN






*berlaku sedikit pergeseran sekumpulan penuntut dengan pihak penguasa di pintu tempat pelajar turun naik bas....






1.10 am:


sebuah trak polis kelihatan di pintu timur...






1.15 am:


keadaan tenang di pintu timur....


nampak trak terus terabur....






1: 22 am:


polis masih lagi menjalankan operasi sekatan jalan...


sebelumnya...presiden smm A. Syukri telah ditahan berhampiran kawasan UPSI....






1:35 am:


kelihatan rakan baik adam di kedai makan mamak tmn bahtera..


sebuah kereta kelihatan menuju ke rumah adam....


lokasi di PINTU UTAMAUPSI terkawal...


kelibat adam dikesan...


hehe....nak lari mana...


batalkan je hasrat nak letak kalungan tu kan senang...


aku nak supper jp...


nak tawan UPSI jadah dia....


ketua SMM dah kena cekup...






1: 50 am:


adam kelihatan di sekitar BHP PETROL jam 1.10 am


menaiki motorsikal...


memakai baju merah...


angkat bendera putih jelahkan senang....






2: 00 am:


wah!!!kelihatan sosok tubuh TNC HEP di pintu timur....


anggaran kasar dalam 30 orang di pintu timur....


10 orang anggaran daripadanya ialah POLIS...



2.05 am;

wah perjuangan tanpa pengaruh politik!!!

shit!!!

pas n pkr ada sekali...

terbukti pas dan pkr di belakang adam!!!

nanti aku update.....

seronok ni....


2:10 am:


celake!!!

slogan HANCUR UMNO kedengaran diPINTU UTAMA

dap, pas, pkr, smm n da geng...

di pintu utama!!!

adam dalam kumpulan tersebut...

wah aktiviti BERPUISI tgah berlangsung!!!

WANITA BERPURDAH menjadi BENTENG dlm 20 orang....

adam baru lepas talk...


2:15 am:


mereka tgah bentang kain putih....

kelibat farhan kelihatan...

dia bukan ditahan polis...

dia ditegur supaya tidak menyertai...

polis ni tak reti beza ke mana puak depa...


2:20 am:


perjuangkan KEBEBASAN AKADEMIK jadah dia...

slogan HANCUR UMNO...

jadi santapan malam ni...

POLIS dan FRU tengok je ke???

warning suruh bersurai je!!!


2:25 am:


keadaan tegang...

sial kamera gua masuk longkang!!!


2:30 am:


cilake!!!

adam menjerit UPSI KURANG HAJAR!!!

PERUSUH TELAH MEMECAHKAN CERMIN

KLINIK SHIFA!!!

ADAM DITANGKAP!!!

SAPA NAK GANTI!!MEMANG SIAL....



2:35 AM:


FRU TELAH MEMBUAT TANGKAPAN!!!

PERUSUH CUBA MEROBOHKAN PINTU UPSI!!!

1 TRUCK BLACK MARIA TELAH DIBAWA KE BALAI POLIS TG. MALIM!!!!

SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN GUA UCAPKAN PENUNTUT UPSI!!!

SAYONARA!!!


penuntut upsi menggunakan nick YUYU LUNA masih bebas


CHEGU BARD melarikan YUYU LUNA....


protestor yang tercedera telah dibawa ke hospital...


Dipetik daripada : Harapan Rakyat

_________________________________



APE KES CHEGU BARD PUN ADE???JADI BARDut SAKRIS ke?

atau tukang Provoks??

BAWAK LARI ANAK DARA ORANG??RAMAI LAGI KOT yang boleh dibawa lari...ececeecehhehehe...


OK.TU HAL PERIBADI,BRADER TAK NAK CAMPUR.KIKIKI

BETUL KE DORANG NI PECAH CERMIN KLINIK???

CER TNY TNC HEP UPSI




SEMANGAT TNC HEP UPSI KITA NI SAMPAI SALAH TYPE A.K.A TYPO.HEHE.JANGAN MARAH YE..

___________________________



LEPAS NI APE PULAK




DEMONSTRASI 901??


MODUS OPERANDI YANG SAMA????


SO PERLU LEBIH RAMAI PHOTOGRAPHER,PEMBERITA DAN YANG SAMA WAKTU DENGANNYA BERADA DI SANA.


BAGI MEMBOGELKAN TAKTIK-TAKTIK MEREKA


SEMOGA BERJAYA YA!!AMIN


P/S : DEMO 901 ni MASA BUDAK2 UNIVERSITI EXAM.SAPE BUDAK YANG JOIN SAH KUDA TUNGGANGAN ANUWAR


KUDA


KUDA


KUDA


KUDA

20 comments:

  1. tgk video youtube pon da tau bkn polis yg mulakan...bengong..da nk exam pon wat hal..pk ler sket kat fmly..nk politik,wat ler cr btul...menysahkan org lain..nk tido pon xtng....

    ReplyDelete
  2. bodoh giler diorg ni...sesama melayu pun gado la...kaum lain dk gelak je tgk...

    ReplyDelete
  3. anjing!
    Butakah kalian..
    Kami manusia bukan anjing..

    ReplyDelete
  4. http://gazebodaily.net/2012/01/01/tragedi-berdarah-upsi-polis-akhirnya-mengaku-bersalah/
    Wahai lembu2 silalah baca ini.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. http://www.sinarharian.com.my/nasional/kumpulan-mahasiswa-demo-di-upsi-mahu-pm-minta-maaf-1.15886

    ReplyDelete
  7. xhabes2 brader jai ni....even ak ni bdak thun 1....tp dah ckup mluat dgn stiap post hg....sembang kngcang...bajet tahu smua...perggghhh...klau dorg ni kuda anuar....so..hg ape....kuda+balaci UMpOrNO..???

    ReplyDelete
  8. bodoh...nk pg mengundi xpyh la nk pegang status mahasiswa...pg la mengundi ke nk politik ke...sapa nk mrh...AUKU dah ada ikot je la...bnyk lg org lain yg nk belajar nk bantu keluarga dan masa depan...mak bpk dorg ni klu x nmpk lg xtau la...

    ReplyDelete
  9. paling sedih pompuan pun ada..terjerit2..perlu ke?

    ReplyDelete
  10. xyoh la der nok protes2.....blajor jer sampai hbis....korang y buat hala tuju hidup korang...xpayoh la harap ke kerajaan ngat....belajar hidup tas kaki sendri gop....pikir r care nk isolate masalah n memajukan dri korang....

    ReplyDelete
  11. Masa aku student dulu pun mcm ni gak kaki protes, yela takde anak2 bini nak tanggung, so nothing to lose. Bila dah keje dah ada famili br kira hargai setiap masa dan keselesaan yg dikecapi. Baru sedar dulu aku masa 'student' pun stupid.

    ReplyDelete
  12. aku bawak kuda sendiri ja... woahha!

    ReplyDelete
  13. malas nak ulas pasal kes adam adli sebab tak tau hujung pangkal. blogger pro umngok atau pro adam mesti nak menangkan pihak masing2. apa pon, pemerintah hari ini mmg zalim. perlu ada org berani mcm adam adli, tp berada di atas landasan islam, bukan atas landasan demokrasi

    ReplyDelete
  14. btul tu soutulmujahid...klau stakat brani ktuk dlm "BLOG" wat ape...

    ReplyDelete
  15. SoutulMujahid nak komen pada2 ar bro.. kerajaan yg zalim adalah kerajaan yg dikuasai oleh puak PR.. der, sedar lah skit nak ckap kerajaan skrng zalim... kerajaan DAP kat penang x zalim kah?? tgklah ape yg trjadi kat selangor skrng??? ko mmg buta hati dan buta mate lah bro...
    "pemerhati" BLOG lah tmpat utk menunjukkan KEADILAN yg sebenar.. aku tgk blog pembangkang lg melampau... xde langsung ciri2 seorng MUSLIM yg sejati dalam setiap ayat yg ditulis.. smua dusta + fitnah!!!!!

    ReplyDelete
  16. ONE WORD!
    FUCK U BASTARD!
    UMNGOK N BE END WILL END SOON!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. stupid student .FITNAH MELAMPAU LAMPAU..hope they all die in pain...AMINNNNN

    ReplyDelete
  18. Allah~~ malu tgk umat sekarang..obses dengan politik sehingga macam2 tindakan berlaku..macam2 fitnah disebarkan..inilah tanda2 kecil dunia nak kiamat..kesatuan ummah makin jauh untuk kita kecapi..

    ReplyDelete

Penulis tidak akan bertanggungjawab keatas komen yang menyalahi undang-undang.Ada komen,anda tanggung!Sebarang pertanyaan atau maklumat bolehlah menghubungi penulis di braderjai@gmail.com

RANDOM